Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Gesztelyi Ovi

A Gesztelyi óvoda négy óvodai csoporttal működik. A csoportok szervezése alapvetően, a korábbi szokásoknak megfelelően elsősorban életkor alapján történik.
Intézményünk Pedagógiai Programját nevelő testületünk alkotta, mára több alkalommal átdolgozta az aktuális törvényi változásoknak megfelelően. Középpontba állítja programunk a gyermekek személyiségének fejlesztését, kiemelt feladata az érzelmi nevelés. Nagy hangsúlyt fektetünk különböző óvodai programok szervezésére, az ünnepek, hagyományok ápolására. Óvodánk nyitott óvoda, a csoportokba nyílt napokat szervezünk, ezen kívül minden programunkra, ünnepekre várjuk a szülőket és megtiszteltetésnek vesszük érdeklődésüket. Az elmúlt néhány évben egyre több programunkkal kapcsolódunk a község kulturális rendezvényeihez, programjaihoz.

Munkánkban fontos szerepet kap a hátránykompenzálás. Óvodánk Esélyteremtő programban vett részt. A tehetség ígéretek számára különböző tehetséggondozó foglalkozások működnek, Zene ovi, Gyermekjáték néptánc, Kézműves programok. A különleges bánásmódot igénylő , és a hátrányos helyzetű gyermekekkel rendszeresen foglalkozunk, egyéni fejlesztéseket végzünk. A Vitamin torna programja által egészség megőrző programban vesznek részt középső és nagy csoportosaink. 2015 óta ovisainknak  a Bozsik program keretében lehetőséget biztosítunk a futball megszerettetésére.

Jó kapcsolat fenntartására törekszünk a logopédussal, fejlesztő pedagógussal, akik több éve dolgoznak óvodánkba,kapcsolatot tartunk a Gyermekjóléti Szolgálattal.
Alkalomszerűen szervezünk különböző élményszerző programokat, kirándulásokat, bábszínház látogatásokat.

Az eszköz parkunk bővítésére igyekszünk minden lehetőséget megragadni a szülők és pedagógusok összefogásának köszönhetően. Csoport szobáink jól felszereltek, eszköz ellátottságunk megfelelő, sokféle fejlesztő játékkal rendelkezünk. Két csoportszobánk erkély ajtói egy nagy fedett teraszra nyílnak, melyeket esős időben is jól ki tudunk használni mozgásos tevékenységekre is. Az elmúlt időszakban gazdagodott óvodánk udvara egy műfüves 6 m x 10 m -es műfüves focipályával. Teraszunk és a műfüves focipályánk szintén jótékonysági bevételekből készült. Udvarunk tágas, melyet udvari szabad játékon kívül, szervezett mozgásos tevékenységekre is használunk jó idő esetén. Két tágas homokozó mellett, egy filagória, több kombinált mászóka, csúszda, hinta és egy kis aszfalt úthálózat áll az ovisok rendelkezésére, melyet elsősorban biciklizésre, motorozásra használhatnak. Sajnos tornaszobával nem rendelkezünk, ezért télen a csoport szobáinkban végzünk mozgásos tevékenységeket a kis bútorok elpakolása után. Tavaszi és őszi időszakban kihasználjuk az udvar adta lehetőségeket, a nagy fedett teraszunkat és a műfüves pályát.